Чи це у лісі так сопілка грає,
а може то Лукаш співає?
Чи Мавка лісова почує чи не знає,
що осені остання мить настала?
Прибиралась Мавка у нову кирею,
що з листочків жовтих осінь шила:
модне убрання із останньої моделі,
Мавка – красуня в тім вбранні.
Ще місяць – два, аж поки до зими,
як сніг почне із неба прилітати,
тоді доводиться Мавці ховатись,
солодко спати до весни.
Засне із нею ліс, заснуть звірята,
русалці водяній і потерчатам спати,
а польова русалка вже стіжків багато
уклала в полі, щоб відпочивати.
Тихенько з жовтими листками,
останніми, що поспішають до зими,
закрутяться сніжинки із вітрами,
щоб лісу світ ховати до весни.
Продовження: http://www.poetryclub.com.ua/getpoem.php?id=649503
Фотографія із інтернету.
30.09.2015.