Головне ж бо - це бути собою,
Це - сміятись, як смішно тобі,
А іще - це дружить з головою
Зі своєю... А то, далебі
Розхвилюєшся десь без причини,
Засмієшся, де іншому сміх,
Чи невчасно під чийсь відпочинок
Розімлієш, а то уже - гріх...
Добре думай, а потім і скажеш,
Як приміряєш все по-собі,
А то будеш ображено-вражим,
Ну, навіщо цей клопіт тобі?..
Оглядайся, хоч зрідка, на себе
І частіше кажи собі: Стій,
Оцього говорити не треба,
Так не треба... Ти змовчати вмій!
Й заглядати до когось у душу
(Бо і плач твій його не спасе!)
Не примушуй себе... Не примушуй...
Будь собою... Це ж просто... Це - все...
- - -