Вологий запах хати у селі,
Пожовклої стерні від кукурудзи,
Червоним загорілися у лузі
Кущи калини...
Дорогі мені
З'явились спогади
Дитячі...
Сльози, сміх,
Історії тіткИ Ялисовети...
І краєвиди, що омріяли поети
Й художники...
Згадала всіх...
Усім столи накрила
І до обіду рід свій запросила.
Щоб ви не знали голоду й війни,
Щоб всі батьки вернулися з дороги
І рідні не забулися пороги,
Щоб діти народилися й зросли.
Щоб ваші сім'ї в статках процвітали.
Щоб довго матері жили!
У мирі.
З Богом.
Із любов'ю в серці.
Щоб вистачало солі й перцю
Горіхів, меду, молока
І пишних караваїв баби Ганни...
Окрасина-прабабця
Край села
Стояла
І співала пісню
Про ту калину
І щасливий день,
Коли весь рід наш
Заспівав пісень!
І в хороводі
Закружляли ледь,
Як сіло сонце...
І полинув геть
У далечинь
Ключ
Журавлиний.
На спомин
Залишився кущ калини,
Вологий запах хати у селі,
Пожовклої стерні від кукурудзи
І голоси пісень у лузі...
14.10.2023
Вірш присвячується моєму Роду🌼❤️️🌳
P.S. Сьогодні у мене є чудова новина. Я дізналася, що мою прабабцю звали Окрасина.
#квітка_вірші #поезія #українськапоезія #роденаш #роденашпрекрасний #вірш #українськесело #село #хатауселі #poetryclub #Ukraine