Шотландці з їхньою самоназвою скоти вважали засновником свого народу одного зі скіфських царів з північного Причорномор'я.
Валлійці з самоназвою кімри вважали себе нащадками кімерійців з північного Причорномор'я.
Загальна назва кельти взагалі дуже схожа на самоназву скіфів сколоти.
Елліни міфують, що кімерійці з'явилися на цей світ зі входу в потойбічний світ, там де Цербер вартує, інколи елліни це ж саме пишуть про скіфів. Елліни не дуже й розрізняють скіфів і кімерійців, малюючи і перших, і других однаково.
Можливо, це просто клани з братніми та й не дуже стосунками. Але, що українці і сучасні кельтські народи рідня то беззаперечно.