Єво, бідна Єво,
Райська Божа квітко!
Чом тебе саменьку
Залишив Адам?
На високім древі
Колихнулась вітка.
На твоє серденько
Ворог чатував.
Єво, бідна Єво,
Пил летів у очі.
Змій лукавий, дивний
Ближче підповзав.
У брехню дешеву
Вірила охоче.
Вже не ти - Богиня.
Плід посмакував..
Єво, бідна Єво,
Жінко-господине.
Чоловік вернувся.
Їсти забажав.
Сіли під дерева.
Стіл на двох накрила.
І Адам не в курсі..
Плід покуштував.
Єво, бідна Єво,
Ви прозріли, грішні.
Нагота у листі.
Перед Богом страх.
Сльози кришталеві.
Плачеш безутішно.
Вже душа не чиста.
Тіло - тільки прах.
Єво, бідна Єво,
Де твоє величчя?
Де краса і слава?
Благородний лавр?
Єво, бідна Єво..
Зморшки на обличчі.
А іще ж недавно
Юною була..