. "І була вся земля -
мова одна та слова одні"
Книга Буття, 11
Де ви, сьогодні, нащадки Адама,
Чому ви згубились в облудності слів?
Хіба вас зродила не рідная мама,..
Чому мудрість шукаєте в стаді ослів?
Де нині ваш розум?.. Де ваша сила?..
Чого ви навчились за цілі віки?..
Чому Батьківщина стала не мила,
Чому рідне слово тепер не з руки?
Шукаєте мудрість в чужих країнах,
Ніби там народились ваші батьки.
А Батьківщина осталась в руїнах
І мимо вас пролітають незримо роки.
О Батьківщино!.. О рідна мово!..
Як же без вас нам на світі прожить?
Єднай же братів ріднеє слово...
І дай нам прозріння хоча би на мить!