Байка
В садку Троянда пишно розцвіла,
зачарувала цвітом все довкілля
і трунком волі небу присягла -
красою побороти злюще зілля.
Налаштувала кігтики stebla,
а пелюстками щиро усміхалась -
краса і мужність стала проти зла,
промінчик сонця стріла величаво.
Відкритий бій Будяк не признавав -
посіяв в землю ненависні сходи
і стало підніматись з м"яти-трав
steblo здичіле посеред городу.
І прийняла Троянда за сестру,
не дорікала, лише чуть журила,
бо вона все ж вклонялася добру,
ну а сестриця - нечестивій силі.
І стало зло глушити ніжний цвіт.
зубами вп"ялось в життєдайний корінь.
проголосило на весь білий світ.
що то воно росло вже тут відколи.
Коли вже нам красу не розглядіть,
не прополоть засмічене подвір"я -
то будяками заросте весь світ
і будем звать красою злюще зілля.
Відкритий бій Будяк не признавав -
посіяв в землю ненависні сходи
і стало підніматись з м"яти-трав
steblo здичіле посеред городу.
- точна Метафора!!!
Борода відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Дякую, Євгене! А що то за така біда на сайті, що вириваються букви з слова, трактуються як нецензурщина і забороняється до друку цілий твір. Ото і мусив вживати англійський алфавіт.
навіть не знаю, що такого кримінального у слові стeбло
Борода відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Мені висвітилась пересторога без перших двох букв. Спочатку нічого не зрозумів, спасибі освітила. Дивно, що не раз проскакують куди нелегітивніші вирази.