В дідуся під ганочком заховалось сонце.
Притулилось в затишку гріючи віконце .
Шибонька в віконці від тепла розстала .
І такою дивною враз мені постала .
За вікном черешенька інеєм покрита .
Дрібним срібним дощиком , як ялинка вкрита .
Що збирали вчора ми разом і з Бабусею ,
В Дідовій оселі з татком і Матусею .
Завтра синку Рік Новий , каже мені Тато ,
Принесе Дідусь Мороз іграшок багато .
Всій малечі на Землі , онучкам жаданим ,
І тобі Андрійкові , як будеш слухняним .
Підхопив радіючи , я свої санчата ,
Тай махнув на вулицю Дідуся стрічати .
Де Зима горби й поля білим снігом вкрила .
Мчусь на крилах і з гори , наче в мене крила .
Натомився я прийшов , тай заснув у ліжку ,
Раптом чую , тпр...у , і Дід Мороз натягає віжку ...
- Стали коні - лебеді , всі білої масті ,
А ось і Снігуронька , як царівна в казці .
Зійшли в хату , як з небес , стали біля мене ,
Я прокинувсь їх нема , що це було Нене ?
...- Лежать під ялинкою , ласощі дарунки ,
Й лукаво всміхається Мурка і з пакунка .