1
Шахтарська праця – дужа праця,
Герої - люди шахтарі!
Для Вас ці скромнії рядочки,
Для Вас, великі трударі!
2
Вітер віє у садочку,
Вишня гарная стоїть.
Поряд неї, у куточку,
Мати радісна сидить.
Все синочка виглядає.
Вже ось-ось і прийде він.
«Зараз прийде, приласкає,
Поцілує рідний син».
Скатертина вже накрита,
У хатинці все блищить.
Тільки сина, нема сина!
Мати змучена сидить.
Очі всі вже прогледіла,
А його нема й нема.
По дорозі походила,
Та не видно! Все дарма!
Сіла мати, тай заснула,
Дуже стомлена була.
І не чула, геть не чула,
Як невісточка прийшла.
На руках малу дитину,
Дівчина тримала,
Та у ту лиху годину,
Болісно ридала.
Встала мати, тай питає:
- Де моя дитина?
А вона відповідає:
- Більш немає сина...