Ця гра, - мов битва наяву.
Тут розум, витримка і воля
Тобі вручають булаву.
Ось обіруч піхота в полі,
На флангах зведено гармати,
На вежах - вправні гармаші.
Кіннота землю б'є крилата,
Війна для неї - стан душі.
Ревуть слони , віщують битву,
Ох, буде, буде січа днесь...
До бою прочитав молитву
І став у центрі вихор-ферзь.
До війська закликом звернувся
І побажав щасливих доль
Славетний гетьман (далі мусить
Ремарка бути: це - король).
Війська готові до звитяги,
Кому ж ті лаври золоті?
Покаже бій, скресання прагнень:
Хто - зі щитом, хто ж - на щиті!..