Ти ратнівська казка, ти ратнівське диво,
ти ратнівська осінь, що падає долу.
Листки облітають. Куди ви? Куди ви?
Ми йдемо шукати багряної долі.
Я йду за тобою, я буду з тобою.
Ти ратнівське диво, ти ратнівська казка,
ти ратнівська осінь, ти листя вербове,
ти дощ проливний, як відкрите шампанське.
Ти падолист у моєму дворі,
ти море дощу, що умить розлилося.
До тебе іду по багрянім коврі,
ти ратнівська казка, ти ратнівська осінь.
Мені листопад наступає на п'яти.
Ти ратнівське диво. Дивуюся: де ти?
Я йду за тобою, я буду збирати
для тебе багряні, як сонце, букети.
Закохане Ратне янтарно ридає,
воно у коханні своєму сліпе.
Ця осінь минає, цей лист облітає,
але я довіку любитим тебе.
2009