́
Дощ липневий, рясно ллється.
Липа в цвіті, мов сміється.
А калина загойдалась.
І модрина, мов скупалась.
Літо... літом дощ поллється,
І барвінок десь пов'ється,
Запахне в саду лілія,
Подорожник зеленіє.
Лопухи, ромашки, сувора кропива,
Маки і волошки -всім поталанило.
Полину з чебрецем погода до вподоби.
Обмилась дощем земля і природа.
Рослини радіють, це ж їхня пожива.
І насправді дощ- надзвичайне диво.