Дощик дріботить у вікна,
Кульки на калюжах.
Ой, прийди до мене милий –
Люблю тебе дуже.
Дощик стукотить в віконце,
Вітерець здійнявся.
Не іде до мене милий,
Чомусь завагався.
Не вагайся, мій хороший,
Хтось тебе морочить.
Озувайся у калоші –
Дощик не намочить.
Не намочить тебе дощик,
Лишишся сухенький.
Вийму з печі борщу горщик
Пригощу, рідненький.
Дуже добрий в мене борщик
Тільки щось ріденький.
Закінчився раптом дощик –
Ось біжить миленький.
Посідали борщик їсти,
Хліба не хватило.
Почала місити тісто –
Десь подівся милий.
Знову дощик розпочався,
Та уже з грозою.
Певно милий розпрощався
Навіки зі мною.