І хто ж сказав, що панами
Лихими не родяться
І хто ж сказав, що лиш обманом
Діла грішні робляться.
І хто сказав, що без причини
Гріха в тебе не буде
І хто сказав, що в людини
Серце туго любить.
І хто сказав, і хто те мовив
Хай знає, що ці самі люди
Не можуть не вертатись знову
До грішної якоїсь облуди.
І чисті, вільні козаки
Знайдуть в собі якийсь тягар
Тягар до грішної руки
І до небесних чорних хмар.
А ми це знаємо. І ви
Можливо знаєте цю історію
Бо біль – великі острови
Що єднаються й пливуть по сторонам.