за сюжетами мультфільма
у якій серії?..
***
Маша в лісі заблукала,
До ведмедя в дім попала.
Стала там хазяйнувати –
Все навколо розкидати.
Ведмідь спершу розізлився
Згодом – також веселився.
(Перша зустріч)
***
Ведмідь від Маші утікав,
Вудочку з собою взяв,
Щоби рибки наловити
Та ухи собі зварити.
Але Маша й тут дістала –
Відпочинок зіпсувала.
(Ловися рибко)
***
Готував ведмідь для Маші
Повний банячисько каші.
Але та взяла й заснула,
Хоч голодна дуже була.
Вовк й ведмідь ту кашу їли…
На зірки по черзі вили.
(До весни не будити)
***
Всі тварини поховались –
Маша йде – вони дізнались.
Хоч дівча зла й не бажає
Та звірятам заважає.
Піднімає шум та сміх…
Вже замучила усіх.
(Перша зустріч,...)
***
Незабаром Новий Рік
Розпочне хвилинам лік.
Клопоту у всіх багато,
Щоб зустріти гарно свято.
Ну, а Маша, як завжди,
Лиш накликала біди.
(Раз, два, три…)
***
Всім, що треба, запаслася
І в ліс Маша подалася.
Все навкруг розмалювала,
Бо художницею стала.
Радості було багато –
Просто кольорове свято!
(Картина маслом)
***
Ведмідь з тигром в шахи грав.
Машу в гості не чекав.
Але Маша – тут як тут
З нею, звісно, ж гамір й стук.
Стала вона з ними грати,
Партії всі вигравати.
(Хід конем)
***
В школу Маша захотіла
І за парту таки сіла.
Клас – ведмідь облаштував
Сам і вчителем він став.
Мусив добре потрудитись,
Щоб почала Маша вчитись.
(Перший раз у перший клас)
***
Маша каші наварила
Лиш відміряти не вміла.
Вийшло її забагато -
Тож зробила в лісі свято.
Всіх звірят нагодувала
Щей про запас наскладала.
(Маша + каша)
***
Зима. В лісі випав сніг .
Добре видно кожний слід -
Де пробігло зайченя,
Вовк , козуля, лисеня.
Вчив ведмідь сліди читати,
Де є чий розпізнавати.
Тільки Маша із ним гралась -
Сліди вчити не старалась.
(Сліди не бачених звірів)
***
Вовків Маша лікувала -
Хвости й лапи бінтувала,
Міряла температуру,
Призначала їм мікстуру…
Щоб ведмідь назад взяв Машу,
Дали меду у додачу.
(З вовками жити)
Читали разом із синочком - так він по серіях відгадував! Цікаво і весело! Чеаємо продовження!
палагняк відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Дякую за такий приємний відгук, тим більше від синочка. Саме для дітей і писала (для внучки Катрусі, яка цей мультик, мабудь, знає вже напамять) І саме їхня оцінка - найбільша і найприємніша. Постараюсь продовжити