У далекому Сіднеї,Пітер Холлоран,
Математики професор ,зробив конкурс школярам,
Щоб наука ця єднала школярів усіх країн,
Друзі з Франції назвали «Кенгуру» на честь для них.
Конкурс ширився світами,спритність в нього не займеш.
І невдовзі статус дали - «Кенгуру немає меж».
Сорок шість країн щорічно,позмагатись мають шанс.
Математика – це вічна тема у житті для нас.
І без логіки нікуди,ти не зможеш далі йти.
Ось тому існують люди із наукою на «Ти».
«Кенгуру» стрибками нині в Україну прискакав,
За п'ятнадцять років сміло,школярів всіх об’єднав.
І змагаються малята,і кадети,й юніори,
Математика ,як свято,вже для них немає горя.
«Кенгуру» девіз крилатий вчить спішити,йти вперед
Але перш за все до себе,і знайти у собі лад!
В цю незвичну юну дату,від народження твого
Щиро хочу побажати,щоби весело було,
Щоби множилась родина,щоб маленьких кенгурят,
Кожен рік збирала нині ,математики рідня.
2011р