Ніхто, нікому нічого не повинен -
в сім'ї повинна́ не можлива.
Любов та злагода в сім'ї -
страждання - ра́зом,
любощі - разо́м
і свято в домі - все разо́м.
Немає в світі того, хто пови́нен.
Немає щастя в повинності такій.
Лиш тільки слово пови́нності почуєш -
то лише хмара у сім'ї.
Любов не потребу́́́́є повинни́.
Любов - це з радістю для тебе.
Любов - це зовсім не тягар.
Любов - це разом все в єдине.
Любов - єднання - не тяжба.
Любов - це оберіг сім'ї,
де зможеш захисток найти,
повірити, завірити і жити,
не вимагаючи пови́нності в рідні.
Віддай усе - отримаєш ти більше.
Візьми лиш край - отримаєш безмежність.
Візьми шматочок щастя - щасливим зробиш всю сім'ю.
Візьми шматочок смутку - отримаєш повагу від сім'ї.
Любов не потребує повинни́.
В сім'ї пови́нна не можлива.
Людмила Яблонська
19.01.2015 Р.