Смартфон, айфон, чи сенсор, чи ...
Яка різниця ?
Дзвенить в бабусі старенький телефон.
Він вісточку несе -
що дочка завтра вже приїде,
що зможе трохи тут побуть,
що з нею радість маленька та приїде,
що закружляє в домі заметіль.
Смартфон, айфон, чи сенсор - яка різниця ?
Яку ту новину́ несе в собі дзвінок на нім -
чи радістю наповниться обличчя,
чи смуток заповзе по нім.
Яка різниця - чи маєш ти старенький телефон,
чи самої новішої моделі.
Та суть утрачена - навіщо ?
Чи це потрібно по нужді, чи щоб сусіди упізнали,
що в тебе є новесенький айфон.
І так частіше все буває,
що тягнеш лямку цілий рік
і все збираєш до копійки ,
щоб, все ж купить жада́нний телефон.
Але ти зовсім забуваєш, що ли́ше
за декілька відсотків вартує купувать його.
Якщо ти цілий рік збираєш -
то варто знати - для чого́ ?
Людмила Яблонська.
30.01.2015 р.