А я весну ніжну й ласкаву
Березневим погожим деньком
Запрошу на розмову і каву
З медом, корицею, крендельком.
Ми під яблунькою у садочку
Сядем поряд - й так тепло мені...
Вона - в сонячному віночку,
А я ... трохи у сивині.
Хай розкаже про теплі світанки,
У душі теплим словом озветься
І розтопить, скине кайданки,
Що зима залишила на серці.
Наша мила, приємна розмова -
Про кохання і радісні сни...
І розтане крига зимова
Від гарячих цілунків весни.
Посміхнулася білій хмаринці
І на крилах - у небо з птахами;
Залишила мене наодинці
Із закоханими вітрами...
Полетіла... Прощатись не треба...
Залишився на згадку вінок,
В чашці - синій кусочок неба
І надкушений крендельок.