ТЕБЕ ОСЬ ТУТ НЕМА!..
Тебе ось тут нема,
Твоїх очей нема…
Сиджу ось тут один
І ти десь там одна!..
Та є ти тут і скрізь –
Ти вся в душі моїй!
Належить все в мені
Лишень тобі одній!!.
Усе твоє в мені,
Усе,що в небі є,
Усе,що бачу я,
Усе,що Бог дає!..
Ти є в оцій весні,
У сонячнім теплі,
У квітах,у траві,
У щедрості землі!..
І ти там не одна..,
І я тут не один…
Та все ж чекаю я
Шістнадцяти годин!..
Чекаю,хоч весна
В минуле відліта,
Та ангел мій у храм
Хай вічно приліта!!!