Новий з’явився у гаремі євнух -
Вказівку строго падишах дає:
«Веди мені скоріше в спальню Єву –
До неї в мене справа пильна є.
А за годину забереш дружину,
І приведеш новеньку – Зульфію,
Що, запевняли, досі ще невинна…
Виконуй волю швидше-но мою!..»
Наложниць євнух чергових приводив
І у гарем відводив кожен раз -
Та падишах невтомний знов, на подив,
Нових казав приводити в палац.
Десь за добу не витримав сам євнух:
З гарему - в спальню, з спальні – у гарем…
І він наважився спитати тихо Єву:
«Як падишах так може, о, хуррем:
За тілом він кохає юне тіло,
Де лиш бере наснагу?.. Знай, але
Мене вже ноги не тримають стільки -
А як йому не стало досі зле?..»
Сміється Єва, гола й безтурботна:
«Ти занепав з безцільної ходьби…
А в нього це - улюблена робота,
Хто ж від такої втомиться, хи-хи?.. »
18.01.16