Географія Донбасу
Досить не проста.
Ми вчимо її невчасно
Й не в телевістях.
Стали вчити наші хлопці,
Бій коли завив,
Закріпляли в оперблоці,
Хто лишивсь живим.
І писали не чорнилом –
Кровію щодня
На війні, мов у горнилі.
Вивчила й рідня
Про Авдіївку й Тоненьке,
І аеропорт
Знають діти й сива ненька,
Й кожен патріот.
І історія Донбасу
Також не проста:
Там народ давно безгласий
І німий зростав.
Люди ж, добрі, люди, милі,
Ми ж народ один,
Від війни усі втомились…
Горе й для родин…
Залишилися руїни
В душах і навкруг…
Одну ж маєм Україну,
Й Путін вам не друг.
Не потрібні ви Росії,
Вірите чи ні?
Вона ж війни всюди сіє:
В Грузії, в Чечні,
Крим підступно наш забрала,
Сірію бомбить,
Вас до нитки обібрала.
Ящиком зомбить.
Порахуйте свої жертви,
Визначте: за що
Діти ваші вийшли? Вмерти?
Досить вже свічок!..
Географію Донбасу
Не забути нам…
Мо’ ж навчить уже із часом
Наш народ війна?!
25.03.2016.
Ганна Верес (Демиденко).