**
Закидав я неводи удачі
Молодим в надії, що знайду
Рибку золоту, любов гарячу
І перлину щастя! Нині ж плачу:
Долю – на порозі днів – незрячу,
Посивілу, у сльозах я бачу…
…
Що ж, заходь, прийму й тебе, біду!
** з Його волі: «не знаю, як Йому, мені ж і гірко, й сумно»
(«Ти скрізь і у всьому єси, Ти всьому – початок і кінець» С.П.)
Я з небесами розпочав оцей весь торг? –
Помилуйте, про що ви? – я – і бог?!
Ні, це не Він, то я тут задихаюсь!
Йому ж ніколи і нічого не болить.
І то не я пішов – це Він прогнав із раю
І вслід мені прокляття посилає,
Сховавши очі за небес блакить.
…
Якщо Твої на всім печаті,
Всьому Творець Ти і Початок –
За Зло вселенське, що на чатах
Поставив, Бог-Любов Всесильна! –
Скажи, чому і я платити маю??.
** «не первый ты, не ты последний…» (посленочное, с привкусом горечи)
Вы, уходя царицей Сафскою*,
Наградой высшей одарили:
«Ты Соломон был!.. Зверь мой ласковый!..
Еще приду!..» – И затрубили
Под небесами херувимы,
Черед побед провозглашая!
…
Мог знать я, глупый Джиралимо,**
Что был сто первым. Мелким. С края…
----
*легендарная царица, щедро одарившая Соломона золотом,
благовониями и усладою плотскою…
** новейшая пародия с Казановы
** Паняночки, любі:
От не милі вам всі «попередниці»!
І чому ви їх, вражих, не любите?
Вам здається, всі клятви-обітниці
(що лиш вам призначалися нібито!) –
Всі вже сказані їм, «перелюбницям»,
От і біситесь ви, привередниці!
…
Та облиште – бо хто застрахований? –
І для вас титул є: «попередниці»!
***
Не приємно і жінкам, і чоловікам бути "сто першими, дрібними і скраю '... То може, минуле нехай помирає? Зробивши крок у нові стосунки, закрити слід в минуле лаштунки.
Касьян Благоєв відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
якби ж ми знали, вміли і вирахувати своє, і злічити!
та ще якби: по життю ходити таланило, та вміння мати його розгледіти, та талант вибирати, щоби тільки своє - от і перелік, лічба була б коротше?..