"Село - колиска України.
Не буде села - не буде і вас!.."
О.Ляшко( із виступу у ВР)
"Село на нашій Україні,
Неначе писанка село..."
Чому ті писанки змарніли,
З якого боку суне зло?
Ти кажеш - я селюк,дєрьовня,
А ти такий весь городський...
Та не хизуйся так,шановний!
Ми всі фактично селюки.
І наші предки добре знали
Який на смак селянський піт,
Коли земельку засівали,
Щоб на столі завжди був хліб.
Чудово знали ноги босі
Які холодні вранці роси,
Яка стерня в жнива колюча,
А кропива яка пекуча.
Попри криваві мозолі
П'янили запахи землі
І купа гною пахла,як
Природний афродозіак.
Нема планети без орбіти,
Немає річки без води,
Не родить яблуня без цвіту,
Не п'ються без бджоли меди.
Село і місто - два крила...
І тут не треба гороскопа -
Не бУде місто без села,
Не буде шопінгу без шопи.
Як не старалися вожді -
Тут мова зберегла прописку...
Тож бережіть,брати,колиску,
Бо хто без неї ми тоді?