* І.: що мені небеса, якщо ти на землі – як богиня!
Щастям долі цю жінку в мій дім привело, вічне небо,
І даруєш кохання: «Касьяне, приймай і святкуй!».
… Огорнуло жасминовим запахом… – "Милий, цілуй!.."
– І мені а ні крил, ні багатства від долі не треба!
* …: перед світом зізнаюся: і люблю, і хочу!..
Очима любові дивлюся на тебе, кохана,
Викупую душу принадами тіла твого:
Спокусливе, миле, чуттєве, приємне, жадане,
Красиве, солодке, розпусне… – від «ах!..» до «ого!!.»
* Ю.: в промінчиках твоїх очей зігрію дня надію…
Живу тобою, лиш одну
Тебе бажаю, як жону!
… І ніч кохання таїну
Дарує серцю спраглому!
* Н.: на багатствах твоєї душі розцвітуть мої мрії
Ти в собі заховала сто щасть, сто світів, сто надій.
Тож благаю: живи! Бо в чеканні скарби ці змарнуєш!
Все, чим серце живе, що збережено в схованках мрій
Ти у слово своє переллєш – і мені подаруєш.
***