* із кодексу синівського
Від народження нам небеса приписали права,
І обов’язків теж не уникнути з юні доби:
Бути вдячним батькам, ще землі, де шовкова трава;
І якщо чоловік ти – жінок поважай і люби.
* «люблю тебе!»
Є в світі таке, що сильніше за нашу любов?
– Найвища спорідненість душ між двома – від кохання.
«Люби мене!» – О, сокровенна молитва-благання,
Всіх радостей світу і щастя найперша з умов!
* якщо кохав – ти був щасливий!
Лише раз ти кохав? – Не журися, бо щастя пізнав,
Був король найціннішого скарбу життя – серця жінки!
(А якщо ти бажав мати радість – незмінно шукав,
Щоби всі у стократ повторити кохання відтінки!..)
* егоїзм як основа душі чоловіка, – це правда?
Парадокси душі чоловічої: пристрасті знак –
«До нестями кохати, віддати скарби всі за Неї!».
Та які б не були чари жінки, сердець наших феї,
Ми… себе все ж сильніше цінуємо й любимо, так?..
***
Бути вдячним батькам, ще землі, де шовкова трава;
І якщо чоловік ти – жінок поважай і люби. Це звучить. як заповідь.
Касьян Благоєв відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
хто і в які часи заповіді виконував?? жив по законах і правилах?
все ж зізнаймося: світ куди приємніший, цікавіший у різноманітті, в барвах своїх, самаках, формах і багатстві можливостей.
але є в ньому те, що ваврте наслідувати все життя.