відповідь на коментар Залюбленої у світ до твору
http://www.poetryclub.com.ua/getpoem.php?id=695759
Їй і присвячую, як постійній натхненниці)
Заснуло,Щастя? Ні, йому не спиться,
Намотує тугі линвИ безсоння,
Бо хмарне небо більше не зориться
І нотки суму в вилці камертону...
Заснуло, кажеш? Чом же не розбудиш,
Чом не пригорнеш, коли так потрібне,
Чому мовчиш, чому не приголубиш?
Хоч і заблукле, вперте, але... Рідне...
Ні, люба, то не схибив пензель квітня,
Та й Саваоф тоді не помилявся.
Візьми в долоні, ніжні та тендітні
Ті зашкарублі і замерзлі пальці.
Дихни теплом, зігрій, як не бридуєш
Таким брудним, неоковирним Щастям.
Чи... Люблять тільки пещених і гарних,
А інших... Так, їм по гріхах воздасться...
ВізьмЕш, кохана, чи штовхнеш гидливо
Нужденне Щастя стильним черевиком
З очей подалі, десь в кювет, у прірву -
Хай спочиває там, однині і до віку?