Свято, свято в Україні радісне, велике –
Підписання Акту Злуки*! Лине по країні:
- Накінець є об’єднання заходу і сходу!
Рішення було прийняте волею народу.
Звуки дзвонів урочисті, чути гук гармати,
Ось військовий йде оркестр, щоби Гімн програти,
Найсвятковіший момент в Києві, на площі:
Оголошена заява! Радість - день, всенощно!
Духовенство взяло участь - провело молебень,
Щоб єдина Україна мала захист з Неба,
Щоб Господь Свою правицю поклав на Вкраїну,
Завжди з нею поряд був, ніколи не кинув!
...Ідуть роки. Через три - буде вже сторіччя!
Порадіємо всі з вами – нема протиріччя,
І об’єднані, і вкупі, стали ще рідніші,
А за два останні роки ми ще й потужніші!
Порадіємо сьогодні цьому Акту Злуки,
Дню Соборності – він є! Візьмемось за руки,
Щоб почути своїм серцем інше серце, збоку,
Хай між нами й далі буде почуття глибоке!
Там, де є любов між нами, там і мир панує,
А де мир є між людьми – країна існує!
То ж і далі всі працюєм для її розквіту,
Кобзаря всі пам’ятаєм, слова заповіту!
14.01.2017
*22 січня 1919 р. відбулося об'єднання Української
Народної Республіки (УНР) і Західно-Української
Народної Республіки (ЗУНР) –Акт Злуки (Вікіпедія).
Так, треба знати. Попросили виступити, готовлюсь.У нашому місті більше розмовляють російською, більше пишуть російською, а мені хочеться писати українською, от і вчуся. Дякую!!!