Самотньо звучить Романс Любові,
Гітара палка все мінорить до сліз.
Течуть усередині ліри гармоній,
В душі та пощімлює сьомий каприз.
Не хочу я спати, не волен я спати! -
В ночі зашепочеться ехо прострацій.
В чеканні кричу: Гітаро, співати!
Поллються всі ноти і годі про завтра.
Нічні канонади відлунь гіркоти
Сталевими ни́тками звук витесають,
А руки схопились, як наче до раю,
А руки схопились, як наче то Ти...
Романс Любові звучить гордовито,
Немов намагається стерпіть сліди.
Таїнством у нього навік оповите
Єство, що волає: кохай і люби!
13.01.2017
P.S.
"Romance de Amor" або "Romance Anónimo" - романс про кохання. Одна з перших композицій,
що я вирішив вивчити. Три роки тому вона мене захопила і це захоплення не зникає й понині.