Казка по мотивам казок Галиці . Видавництво ,,Карпати ,, Ужгород 19**р
Казка про розкурочений годинник
Колись був у хлопчика годинник -дзигарь (старо-українське ,джерело М.К.) і вилазив з того годинника чоловік і виконував усі його бажання . Хлопчик бажав морозиво і він приносив . Але розкурочив він той годинник , бажаючи дізнатись як він влаштований . І той чоловік -Джин загубився у часі . Так повелося ,що діти курочать годинники ,речі ,бажаючи дізнатись як вони влаштовані .
Пізніше відніс він того дзигаря до годинникаря . Годинникар починив його . Відкрив годинника годинникар і з'явився чоловік-Джин .
- Що бажаєте ?- спитав чоловік із годинника .
Годинникар здивувався .
- У вас є годинники для ремонту ? - спитав годинникар .
- Мій годинник ви ремонтуєте .
Виявилось ,що цей чоловік - Джин є мандрівник у часі ,час його не бере ,він замкнутий у часі .
Казки зелених гір
Михайло Галиця
народ Український
http://chtyvo.org.ua/authors/Halytsia_Mykhailo/Kazky_zelenykh_hir/
книга
Казкар карпатського краю до 130-річчя від дня народження казкаря ...