Знову в золоті ліс, знову птахи знялись,
Вдалину потягнулися з криком.
Облітає з беріз, обсипається лист
І спливає по течії тихо.
Скільки всього було і води протекло,
Не змели тебе хани могучі.
Ти мій Звягель стоїш, гордо тягнеш увись
Свої мури з гранітної кручі.
Древні контури веж, як на фоні пожеж,
На зорі відбиваються в плесі.
Пахне хлібом п'янким і Вітчизною дим
На казковому березі Лесі.
Тут хмаринки в обід, а вночі оксамит
Покривають квартали на схилі.
Ріже промінь пітьму і горять у йому
Діамантами крапельки білі.
Ти тривожно за нас бив у дзвони не раз,
Потім знову світився вогнями.
Йде весільний кортеж - і святкуючи теж,
Ти мовчазно блистиш куполами.
На косі річковій, рідний Звягеле мій,
Ще дитячі малюнки не змились;
Ти - кохання і біль, ти - досягнута ціль
І надії, що десь розгубились.
А в осінній порі, пестить липи старі,
Забавляється вітер над містом.
І на лапи ялин, біля самих вітрин
Жовте листя лягає намистом.
Спасибо, Толя! Только это наверху решать, чему быть гимном. У нас таких писак хоть пруд пруди. Я ведь тоже начал ещё со школы - на заборах про любовь писал. Сколько раз к дирекрору таскали за это!!!... Но похоже что народу нравилась моя писанина - наизусть цитировали! Да, ещё хотел спросить - а зачем меня подрывать? У вас что, там на флоте принято в порядочных людей бомбами швыряться?
Знаешь,как сложно написать городу песню.Я тебе говорю, как житель Севастополя.Редкий город может похвастаться своим удачным гимном,песней.Севастополю повезло.Киев имеет красивый гимн...Знов цвітуть каштани... Одессе повезло с песнями. Даст Бог и Новоград получит, что - то подобное, потому и Извини, спешу, вахта.Удачи.