Зелені яблука червоно опадають.
Гримлячий вітер трусонув добряче,
Ще й так, що відчахнулося гілляччя.
Раюють мухи у роях і граях*.
Гуде садок мушвою післябурний,
І чадом яблучним наповнює легені.
Нападаних погризти повні жмені
Я у мушви відгріб собі культурно.
Червоні ще зелені. Спас на носі.
Упертий сорт у жовтні засмачніє.
Оскома в щелепах: і терпнуть, і дубіють.
Сезоном бовваніє зична осінь.
Лишень неділю літо у раздраї*:
Дощ, градопад, веселки, буревії,
Петрові батоги між кашок кольоріють,
Зелені яблука червоно опадають…
Грай - розбрат.
Раздрай - хаос.