Вже три місяці Ярема
Із дружиною не спить.
Розв’язати цю проблему
Може тільки «Айболить» -
Молодий сімейний лікар,
Що лікує три села.
Тож до нього чоловіка
Бідна жінка привела.
Лікар їх приймав окремо:
Спершу жінку тет-а-тет,
Потім запросив Ярему,
Теж самого, в кабінет.
Оглядав його від лоба
До самих аж підошов,
Та ніякої хвороби
В пацієнта не знайшов
І сказав: - Затямте, пане,
Мудре правило старе:
Без кохання жінка в’яне,
Може бути, що й помре…
В коридорі чоловіка
Ждала жінка, мов напасть:
- Ти навіки вже каліка,
Чи ще раду лікар дасть?
А Ярема: - Я не хворий!
Лікар це підтвердив теж.
Він сказав іще, що скоро
Вірогідно ТИ помреш!