Живемо ми "по-новому",- А лічильники все крутять,
І у місті, і в селі... Й ціни стали вже страшні...
Є субсидії вагомі, Гаманці у одних пухнуть,
А бувають і нулі... А у інших вже пусті...
Майже голі, а є й босі,
В "білий світ" не прохідні,
Нам закриті туди двері,-
І у будні, й вихідні...
Арифметика на марші,- Економіка "стабільна",
Хто-"вгорі", а хто-"на дні", Хоч сягнула уже дна...
А тарифи,як скажені, Це неправда абсолютна,-
Біднякам вони страшні... Нижче "плінтуса" вона...
"По-новому" вміють жити
Олігархи й владарі...
Звісно їм не зрозуміти,
Як живуть всі "злидарі".
Де ж та гідність? Де повага? Урядовці всі багаті,
Люди ми, чи вже ніхто? Де не глянь, там олігарх.
Де закони? І де Правда?- На закони їм начхати,
Запитати нам кого?.. Не загрожує їм крах...
І де захист нам шукати?-
Я не знаю, люди...
Новий "раунд" починати,-
"Нокдаун" знов буде...
Але ж треба якось жити, Не лиш гнати, молотити,-
А не просто виживать... "Ціпом" вже, не язиком...
У "набати" треба бити, Справедливість відновити,
Олігархів з влади гнать... Якщо треба й "кулаком"...
А таких, як "ревавісти",
Не пускати й на екран,
"Розенківців" пісні пики,-
Спакувати у "капкан"...
Й олігархів разом з ними, "По-новому" треба жити,-
Як Шевченко закликав, Так,щоб Правда ожила,
Й як колись Павло Тичина Щоб з "олімпу" всі бандити
У віршах своїх писав... Відійшли, як "мішок" зла...
Ой,Валю...Тяжко - важко,як писав Шевченко жити на Вкраїні...
Так і знову не всі люди рівні
Попробуй тих алігархів зламати
Як вони ж не наші,не мають тут хати
Все десь за кордонами мають маєтки
Ми не потрібні їм,від них одні пастки..
Дякую,Ніно, і за гарний коментар,і за розуміння.Отож ненажери прихватили і далі хватають,чи думають,що вони вічні,що їм так багато треба,..а того що Україна в біді,ніби й не бачать "щури собачі"...