Зацвіла молода ожина
Синювато в моїм саду,
Хоч тепер ти мені скажи-но.
З ким же будеш, коли прийду?..
Може, сам... між дерев столітніх
Виглядаєш з усіх країв -
В посивілім твоєму літі
Не шумлять молоді гаї...
А чи в парі, що через роки
Ти створив, щоб забути зміг
Всі мої босоногі кроки,
Що ступали на твій поріг...
І сумує гніздо лелече
Через роки, через роки
За минулим, що недоречно
Переплутало всі стежки...
Я влетіла б на теплих крилах,
На семи неземних вітрах
У обійми твої безсило,
Загубивши у небі страх...
Та... тримає мене ожина
Біля дому... душа болить -
І думками туди я лину,
Де побачу тебе за мить...
Наливаються темним соком
Стиглі ягоди запашні,
Обсипаються і щороку
Не дають забуття мені...
- - -