Автор: Мирослава Савелій
Собака -- вірний друг людини,
Не зрадить він, не підведе...
Розвіє тугу тяжкої хвилини,
На захист твій вперед піде.
Подасть він лапу і загляне в очі,
Немов рентген -- побачить все...
І не заснувши впродовж ночі,
Він дім твій вірно стереже.
Лизьне від радості твоє обличчя,
Ба радість там чи біль вирує...
Він розділя з тобою усі митті,
Й коли тебе нема -- сумує...
Він -- виє, як відчує щось лихе,
Він знає як ліки віднайти від хвороби, болю...
Він відчуває нюхом де добре чи лихе,
Він -- порятунок на полі бою...
Завжди надійний, добрий пес,
Чотири лапи, хвіст дугою...
Назустріч нам він мчить, як той експрес,
Собаче щастя, відданість з душою...