Рожевий ранок. Чи ви бачили таке?
Рожевий ранок наче пелюстки троянди.
Рожевий ранок майже в Новий рік,
Перед цим дивом потьмяніли іграшки, гірлянди,
Бо полум’ям півонії палахкотить рожевий сніг.
В повітрі розчинилося вино –
Рожеве гроно «Лідії» духмяне,
Що ллється у святковий келих через край,
Розпліскуючи побажання рідним і коханим,
Даруючи любові і кохання рай.
Рожевий світ в рожевому вікні,
Рожевий п’ятачок у році Поросяти.
Ялини зеленіють у рожевій млі,
Мов знають, що назавтра буде свято.
Принцесами вони ввійдуть у рік новий.
Еліта новорічної пори!
Щасливі ви, що досі не запрошені,
Незаймані, із небом віч-на-віч
І ваше гілля свіже снігом запорошене.
Та ви живі і свіжі - в тому й річ!
Останній день старого і приреченого року
Поклав привіт прощальний на земний вівтар.
Хай з миром йде, бо слугував він гідно,
А вдалині, в холодному багатті хмар,
Змахнув рожевими крильми
Чарівний птах фламінго.
2006 р.