Як верлібр - то значить вільний,
Якщо вільний - то значить птах,
Але знову пишу у римі,
І як завше в простих словах.
Як багато - то знову вибір,
Якщо вибір - то знову біль.
Який дивний у долі витвір:
Не життя а постійний бій.
Як зима - то ідуть сніги,
Як сніги - то мороз по шкірі.
І посеред землі-краси,
Ми не люди а дикі звірі.
Як війна - то авжеш не мир,
Якщо мир - все одно війна.
Ми в собі проростили жир
Лихоліття з самого дна.
Якщо холод - нема тепла,
І у душах не квітне цвіт.
Вивільняймо себе від зла,
Щоби наш врятувати світ!
13. 01. 2019
Віктор ОСТРОУХ