Холодний Яре, ворог на порозі!
Скажи, у час, коли вогонь пала,
Як нам не вибрать в гетьмани пронозу,
Що приблукала в нашому обозі,
Та в битви час нам в зашпори зайшла?
Як нам не вибрать замість отамана,
Що супротив орди удар тримав,
Дрібного блазня з медіа-дурману,
Що чорній раді напустив туману
І лицедійство щирістю назвав?!!
Скажи мені,зашелести, мій дубе,
Крізь сотні літ, ти ж знав Залізняка!
Як нам зійти із цього кола згуби
І лицемірам не дивитись в зуби,
Й не підвела щоб в час важкий рука?
Устань, козаче, з-поміж гречкосіїв,
Яким дали замало ковбаси!
НАРОДЕ! Не чекай собі месію,
Як понесеш на торг свою надію,
Як сам собі ти ради не даси!!!