Святкуєм нині День твого Успіння –
День торжества безсмертя над буттям,
То ж душі в молитвах здіймаєм слізних
У Неба вись лише для вічного життя…
В різдві дівство зберегігаючи довіку,
Й в успінні світа не залишила бо Ти,
О Богородице – Царице Всеблагая,
Дозволь же нам з тобою в мирі йти!
Прийшла в життя, щоб стати Світлом
Щоб бути завжди Матір'ю Життя –
То ж захисти від помислів тих грішних
Очисть в своїх священних молитвах…
Ізбав від наглої та несподіваної смерті –
Синів і дочок наших від наруги захисти
Ти ж Сина свого відала на тяжкі муки,
Щоб смертю смерть здолав Він на віки.
Благослови сьогодні та на завжди,
Прийми під свій святий нас омофор,
Дай серцю жити й Україні бути
Щоб вирватись з скровавлених оков!
Спаси нас Пресвятая й заступися –
У Сина свого попроси нам благодать,
Щоб захистив Він неньку Україну –
У пекло всю вернув ворожу рать!
28.08.2019
#поезія_Іванна_Осос