Чом ти моя панно,Україно,
Заплакана,хоч сильна і свята.
З тобою я,та бачу там руїни,
Чому так сталось,чуєш, золота?
Не хочу я,щоби зів’яли квіти,
Так хочеться,щоб сад розцвів,
Усміхнені щоб були діти,
Я ворожнечі точно б не хотів.
Ланок,де жив,село я полюбив,
Карпати,Україно,тай Донбас.
Чому тебе так ворог знелюбив,
Запитую у тебе кожний раз.
Скажи,чому?Чому, скажи,країно?
Не так цвітуть сади,скажи,
Заплаканий Донбас-руїни,
Ти,чуєш,Боже,неньку бережи!
22.07.2020.