Покладу у кошик я лозу свячену,
Оберегом дому стане достеменно!
Гілочку зелену – паросток самшиту,
Щоб душа безсмертна могла вічно жити!
Паску – Воскресіння ставлю в середину,
Щоб в Небеснім Царстві була вся родина!
Свічку – ясне Світло Господа Ісуса,
Щоб не заблукати в темноті розпуття!
Масло - Божу жертву, іще крихту сиру,
Намалюю хрестик для добра і миру!
Візьму дрібку солі - то єднання з Богом,
Писанки й крашанки - зродження нового!
В радість Божій волі - ковбасу і шинку,
Хрін – в незламність духу, стійку поведінку!
Вишитим накрию рушником біленьким,
Щоб дорога долі в нас була легенька!
Щоби малиновий дзвін звучав з небес,
Освятилась Паска, бо ХРИСТОС ВОСКРЕС!