Тобі складаємо подяку –
Господу, Богу Святому
За добрість і милість усяку,
Б́атьківську поміч у всьому.
І за те, що Ти всіх так любиш –
Дав Сина за нас у жертву,
Щоб спаслися всі грішні люди,
Й воскресли праведні з мертвих.
Прости: – повернулись плечима,
Не бачать Тебе, не чують.
І з заплющеними очима
Ідолів молять, цілують.
Вони – перед Богом гидота,
Шмат гіпсу чи деревини,
Мальована пензлем істота –
Без серця і середини.
Не чує вона не страждає,
Бога за тебе не просить.
Душа твоя може й волає:
Спасіння божок не приносить.
До правди, до Бога вернися,
Чистосердечно покайся,
На дорогах своїх зупинися,
Швидше до Бога вертайся.
По Слову учися ходити,
Щоб не блукав манівцями.
І Бога учися любити,
Приносити жертви вустами.
Нехай же у Новому році
Мир і любов зацарює
І правду, на кожному кроці,
Народ мій нехай пошанує.
Невір’я розтане, як іній,
Гордість поникне, зів’яне
І Бог допоможе країні,
Стане, нарешті пізнаний.
Ти серце відкрий для Ісуса –
І там проси царювати,
Щоб кожну молитву послухав,
Мав право тебе захищати
Від ворога, злої навали,
Від саранчі й моровиці,
Щоб невіри Бога пізнали –
Черпали воду з криниці.
Не міряйте Боже терпіння,
Вийдіть усі з-за парканів
І́ Боже творіть повеління –
Ворог у безвісті кане.
Співаймо і дякуймо Богу –
Хай радість і мир вам буде,
Хай іде з нами Бог в дорогу,
А зло – нас навіки забуде.
Нехай вас, у Новому році,
благословить Господь у всій Божій повноті.
Вся слава Богу.
Галина Яхневич