Хочеш, зірку з неба дістану любу́?..
Хочеш, на лапках м’яких до тебе прийду?..
Світ мінливий; нажаль, так буває,
Що люди один одного раптово втрачають.
Хочеш, із неба проллюся холодним дощем?..
А хочеш, буду твоїм захисним плащем?..
Світ жорстокий і несправедливий:
Усе розплановано, все закономірно.
Хочеш, кометою спрямую на Землю
І тебе заберу із собою, туди, де завжди тепло?..
Полетимо, розсікаючи простір небесний,
Туди, де кожен день - новий та чудесний!
Хочеш, врятуй мене від са́мої се́бе,
А хочеш, дай зле́тіти високо в небо.
Я знаю, Кістлява, відбираєш найкращих,
То скажи, ти ж-бо знаєш, чом жи́вим найважче?..