Коли закінчиться війна
Коли закінчиться війна,
Я скажу: - Прощавай навіки, зброя!
Нас нині розлучає мир з тобою,
І в цьому не твоя вина.
Коли закінчиться війна
Я з фронту повернусь додому,
І обійму дружину й свою доню,
І ми наплачемось сповна.
Коли закнчиться війна
Я очі буду долу опускати,
Від погляду сусідського хлоп“яти,
Що я живий, а в нього тата вже нема.
Коли закінчиться війна
Я буду чаркою вина хмілього,
Душевний біль свій тамувати довго-довго,
До поки весь не вичерпну до дна.
Коли закінчиться війна
Я прощення проситиму у Бога,
За те, що ниций і убогий,
Забув кому належить істина.
Коли закінчиться війна
Ми зберемося вшанувать звитягу,
На кладовищі, в морі синьо-жовтих стягів,
Загиблих воїнів згадаєм імена.
Коли закінчиться війна
Пройдуть роки і час загоїть рани,
Ми усвідомим глибину страшної драми,
Якою перемоги нашої була ціна.
Коли закінчиться війна
Гармати стихнуть, танки зникнуть з поля бою,
А ненависть залишиться в душі у нас з тобою,
То чи закінчиться вона..?