- А що купив би ти на бойові? -
Питають побратими у солдата.
- Купив би я побігать по траві,
І холоду окопного не знати.
Купив би я спокійних вечорів,
Гарячої домашньої вечері.
Щоб тихо у печі вогонь горів,
І мирно спали діти у оселі.
Купив би я для мами ще синів,
Щоб вічно не лишалася самою.
Купив би тих, кого я не зумів
Спасти від куль, забрати із собою.
Купив би для небес міцну броню,
Щоб витримала бомби та ракети.
Закрив би небо, вигнав би русню
З усіх земель старенької планети.
А потім би дістав квиток у Крим,
Спитав би, чи живуть там українці,
(Чи я для них вважаюся своїм?)
Й пірнув у море тепле аж по вінця.