Красиві заспані баристи
Колотять каву несмачну.
Плюють махоркою таксисти,
Авто заводячи вручну.
Повії сунуться з нічної
Збирать у школу діточок,
Сусідів слухать за стіною,
Гасить об Біблію бичок.
Несуть вінки солдатські вдови,
Попи тікають із церков.
Учителі не знають мови:
Вони мовчать - їм не до мов.
Готель розбитий на проспекті
Ховає бомбу, мов секрет.
Війна пускає в інтернеті
По місту дюжину ракет.
Боєць на милицях заходить
За цигарками в магазин.
Земля нових героїв родить.
Весь час дорожчає бензин.
Пенсіонерки ждуть у вікнах
Онуків, смерті чи листа,
Але нікого їм не видно.
Господь всміхається з хреста,
І день за днем для нас фарбує
Цей чорно-білий фільм "Життя".
Північний вітер знову дує:
"Пройдіть в найближче укриття..."