Рецепт приготування глінтвейну

Повна  чаша  вина,
кров  лози  виноградної,
дар  легковажного  Пана  –
бога  давніх  часів,
коли  мавка
у  кожнім  потоці  жила.

Ложка  дикого  меду
від  бджіл  лісових,
що  невтомно
накопичують  сонце
у  дуплах  столітніх  дубів.

На  краєчку  ножа  –
трохи  світла  і  дрібка  кориці.
На  повільний  вогонь  –
щоб  вино  напоїти  вогнем.
Заспівати  баладу,
про  повінь  і  гул  громовиці,
про  травневу  грозу,
переповнену  теплим  дощем:

“Пригадай,
як  сідлали  коней  на  зорі,
як  втирали  сльозу  крадькома  матері,
як  рипіли-прощались  ворота.
Як  шуміли-сміялись  весняні  вітри,
як  кричали  в  високому  небі  орли,
як  стелилась  трава  під  копита…”

Випий  келих  до  дна  –
і  напій  променистий
переміниться  в  кров
і  по  жилах  вогнем  зашумить.
Звільнить  душу,  і  та
крізь  спіральний  тунель  золотистий
на  невидимих  крилах
злетить  у  небесну  блакить.

Рухнуть  всі  перепони,
відкриються  всі  таємниці,
свіжий  вітер  весняний
розвіє  безсилу  печаль.
На  горі,  в  білій  вежі
князівна  живе  білолиця  –
їй  пісні  про  кохання
щоранку  співа  менестрель.

адреса: https://www.poetryclub.com.ua/getpoem.php?id=702262
Рубрика: Лірика кохання
дата надходження 22.11.2016
автор: Yaremko