УКРАЇНСЬКА КУХНЯ /спогади/

💙💛
УКРАЇНСЬКА  КУХНЯ  -  Це  не  шаровари!
В  українських  стравах-  вкладена  любов  кухарок  до  родини.То  є  основний  енгрідієнт.Основна  приправа.
Це  не  варіння,печеня,смаження  за  рецептом,
чи  терміном  часу.
Кожна  українська  кухарка  -  справжній  гурман,
має  хист  до  цього  і  власні    напрацювання  з  приготування  різних  страв.Кожна  ґаздиня  має  власний  записник  з  кулінарії.І  зазвичай  там  можна  прочитати,на  кшталт  "  пиріжки  від  бабусі",  запіканка  від  сестри,  борщ  від  мами,  пончики  від  куми  ,консервовані  огірки  від  свахи,  смажене  сало  від  сусідки,таке  інше.
Брендовою  стравою  українців  є,звичайно  ,борщ  і  українське  сало.
Раніше,десь  у  60-  і  роки  минулого  століття  селяни  варили  борщ  на  печі,на  подвір"ї.І  обов'язково  чомусь  із  півня  і  обов'язково  з  квасолею.І  квасоля-  велика  ,як  боби.
Так  робила  і  моя  бабуся  Василина.
А  ми  всідалися  за  стіл  на  подвір'ї  і  чекали,поки  борщ  звариться.І  бабуся  виловлювала  з  борща  смачні  шматочки  м'яса  і  клала  нам  в  тарілки  разом  з  борщем.Запахи  розносилися  по  всьому  подвір'ї.Об  ногу  терлися  домашні  коти,винявкували  для  себе  щось  ласеньке.А  ми  не  могли  зрозуміти-  що  то  за  півень  попав  у  борщ.А  бабуся  патрала  так,щоб  діти  не  бачили,напевно,не  хотіла  щоб  ми  хвилювалися.Такі  гарні,рідні  спогади:  бабуся,така  мирна,добра,у  фартусі  ,із  ополоником  в  руці...
Такий  смачнющий  був  той  борщ!  Запашний!  Бо  приготовлений  з  любов'ю!
 /  із  власних  спогадів  авторки/
03.06.2022р.
👩‍🦰В.Мала
💙💛

адреса: https://www.poetryclub.com.ua/getpoem.php?id=949574
Рубрика: Лірика кохання
дата надходження 03.06.2022
автор: Валентина Мала