ЗАГАДКИ ПРО ТВАРИН. ПІДБЕРИ РИМУ
Вона – прудка велика дика кішка.
По лісі ходить тихо і без спішки.
Лаписька довгі, з китицями вуха,
Крапчаста шерсть, що служить за кожуха.
Зустрів її, не скажеш: «Відчепись!»
Вона хижачка, вкусить. Хто це? …
Я люблю нектар акацій,
Увесь день у русі, в праці.
Маю ріст не довший вій,
Та укус болючий мій.
Не літаю я, як пташка,
Повзаю, бо я …
Гостра морда в нього й зуби, як мечі.
Зайця ними їсть він, а не калачі.
Вкрав би і овечку, радо б її стовк
Сіро-шерстний звір цей. Як він зветься? ...
Важу я 5-8 тонн.
Їм траву і листя з крон.
Вхожу, стоячи у сон.
Хто я, діти? Звісно, …
Хоч відмінний я плавець,
Та не риба я – ссавець.
Звуки вмію подавати,
Хвилі хвостиком гойдати.
У неволі з годуванням
Піддаюся тренуванням.
Морську тишу люблю й дзвін.
Називаюся …